vineri, 21 septembrie 2007

Capacitatea de lucru in timp real a sistemelor de Internet Banking din Romania

posturi despre acelasi subiect:
Cum alegi o solutie de Internet Banking?
Costurile serviciilor de Internet Banking
Securitatea serviciilor de Internet Banking din Romania
Accesibilitatea aplicatiilor de Internet Banking
Facilitatile oferite de aplicatiile de internet banking din Romania
Adaptabilitatea aplicatiilor de Internet Banking din Romania

Cuvantul internet este asociat in general cu informatie si viteza.
Internet Banking sau online banking te duce implicit cu gindul la tranzactii bancare cu viteza foarte mare. De-aici pina la 'instantaneu' e un pas foarte mic, pe care toata lumea il face. Totusi, cit de instantanee sunt tranzactiile efectuate prin Internet Banking-ul romanesc?
Prin capacitate de lucru in timp real am definit tocmai aceasta caracteristica atit de dorita de utilizatori (mai mult sau mai putin persoane 'tehnice') de a-si vedea tranzactiile cu banca efectuindu-se instantaneu. Imediat.
Dupa cum am tot repetat pe parcursul acestei serii de post-uri, am luat aplicatiile incluse in panelul nostru, si le-am 'masurat' performantele pe urmatoarele capacitati, care impreuna dau aceasta capacitate de lucru in timp real:

- viteza de transfer a platilor;
- viteza de actualizare a soldului contului (la efectuarea unei plati);
- viteza de actualizare a informatiilor referitoare la detaliile unei plati (la nivel de detalii);
- viteza de actualizare a informatiilor referitoare la detaliile unei incasari (la nivel de detalii);
- integrare multichannel - posibilitatea de vizualizare 'instant' a informatiilor referitoare la tranzactiile derulate prin alte canale decat Internet Banking (plata cu cardul, retrageri de numerar de la ATM, plati efectuate la ghiseul bancii, direct debit etc);

Inainte de a va reda obisnuita 'fotografie' a performanelor, nu vreau decat sa va spun ca in Romania exista extrem de putine sisteme on-line de Internet Banking (prin 'on-line' incercand sa prind aici acel mult-dorit 'instantaneu'). Motivele sunt in primul rind de natura tehnica si legislativa. Si mai mult decat atit, nu tin de capacitatea intrinseca a sistemelor de Internet Banking ci intr-o foarte masura de sistemele si aplicatiile cu care sunt inter-conectate.
Despre aceste lucruri insa, poate intr-un post viitor.

Avem asadar doua aplicatii castigatoare, care au acumulat maximum de puncte in ceea ce priveste capacitate de lucru in timp real: OnlineB@nking si Home'Bank.

Evalueaza acest articol:

0 Comments: