marți, 2 octombrie 2007

Capacitatea de integrare cu alte sisteme a aplicatiilor de Internet Banking romanesti

posturi despre acelasi subiect:
Cum alegi o solutie de Internet Banking?
Costurile serviciilor de Internet Banking
Securitatea serviciilor de Internet Banking din Romania
Accesibilitatea aplicatiilor de Internet Banking
Facilitatile oferite de aplicatiile de internet banking din Romania
Adaptabilitatea aplicatiilor de Internet Banking din Romania
Capacitatea de lucru in timp real

Integrarea cu alte sisteme in sensul schimbului de date (data exchange) cu alte sisteme sau aplicatii este o caracteristica necesara aplicatiilor de Internet Banking care se adreseaza companiilor. Companiile mijlocii si mari (mai putin cele mici) au in general sisteme ERP (Enterprise Resource Planning) sau sisteme de gestiune proprii fluxurilor financiare (atit fluxuri de intrare cit si de iesire) care contin module specifice de administrare a platilor si incasarilor.
Apare asadar necesitatea schimbului de date a acestor aplicatii sau sisteme cu aplicatiile de Internet Banking. In general, acest schimb de date se realizeaza in ambele directii, si anume:

- exportul din aplicatia de internet banking a platilor efectuate si a incasarilor primite sub forma de fisiere de plati si/sau incasari sau extrase de cont ce sunt apoi importate in celalalt sistem (ERP sau alt sistem de gestiune);

- importul in aplicatiile de Internet Banking de fisiere de plati ce urmeaza a fi efectuate, generate pe baza facturilor sau rapoartelor de plati de efectuat din sistemele ERP;

Ambele operatiuni realizeaza pentru companie in primul rand economisirea timpului alocat efectuarii platilor si a reconcilierii incasarilor. In al doilea rand, daca schimbul de date se realizaeaza printr-un proces bine-stabilit, asigura un control mai bun al fluxurilor financiare de intrare si de iesire din companie.
Putem concluziona ca aceasta necesitate apare atunci cind numarul de operatiuni este suficient de mare, astfel incat sa justifice investitia de resurse in integrarea celor doua sisteme.

Cel mai important aspect al capacitatii schimbului de date este legat de controlabilitatea si standardizarea fluxurilor de tranfer a datelor, capitol la care majoritatea aplicatiilor din panelul investigat sufera destul de mult.

Dar iata si rezultatele:



Evalueaza acest articol:

3 Comments:

Unknown said...

Sunt interesat de acest domeniu dar cu parere de rau trebuie sa recunosc ca articolele publicate pe acest blog sunt total inutile deoarece dau niste scoruri despre care nu se precizeaza sub nici o forma exact metoda de notare. Util ar fi sa se precizeze la fiecare banca (+)-uri si (-)-uri

In finalul articolului observ ca nu ai dat nici o informatie utila (scorul nu e relevant pentru ca metoda de notare nu e publicata)

Sper ca acest lucru sa se schimbe, asta daca nu cumva ascunde in spate vreo tentativa de serviciu gen vrei raportul, costa doar...

florin said...

Posturile fac parte dintr-o serie intreaga, e un desfasurator cu posturile anterioare la inceputul fiecarui articol. La sfarsit voi trage si o concluzie, cu plusuri si minusuri, cum zici tu, si voi incerca sa detaliez si metoda de notare.

Din fericire nu imi propun sa iau si bani pe rezultatele detaliate si pe metoda de notare, pentru ca cistig suficient din alte activitati. E adevarat ca mi-am propus initial sa scriu mai des astfel incat cele 8-9 posturi din aceasta serie sa isi gaseasca mai rapid concluzia.

Cu articolele din aceasta serie mi-am propus sa va ofer mai intai instrumentele de evaluare decat evaluarea in sine. Din fericire, nu toti avem aceleasi nevoi, asa ca fiecare criteriu are importanta diferita de la un tip de utilizator la altul.

Nu te astepta insa la recomandari de genul cea mai buna solutie sau cea mai proasta solutie din piata, pentru ca ce e prost sau bun pentru tine numai tu stii.

Multumesc oricum pentru feedback.

Unknown said...

Am vazut de abia acum ca mi-ai raspuns, se pare ca platforma nu suporta notificari la reply.

Intrucat nu am reusit sa gasesc datele tale de contact am sa te rog sa ma contactezi tu la $prenume.$nume@gmail.com (sau pe jabber la aceeasi adresa).

Am o propunere interesanta legata de treaba care ai inceput-o.

PS. Si eu am vrut a fac o analiza a serviciilor e online-banking de la noi... totusi e o treaba care ia prea mult timp pentru o singura persoana.